با نحوه درمان بواسیر با لیزر بیشتر آشنا شوید

پنجشنبه 15 آذر 1397
16:42
رها

درمان بواسیر با لیزر بسیار موثرتر و کم عارضه تر از جراحی های سنتی است. احتمال برگشت بواسیر یا هموروئید با این روش کمتر است و مزایای زیادی همچون درد و خونریزی کمتر، برگشت به کار سریع تر و ... دارد. با ما همراه باشید تا با این روش درمان بواسیر بیشتر آشنا شوید.

 درمان بواسیر با لیزر

بواسیر، ورید‌های واریسی در داخل کانال مقعد است. کانال مقعد فقط حدود ۵ سانتی‌متر طول دارد؛ از راست روده بزرگ منشعب شده و به انتهای مقعد متصل می‌شود و تا ماهیچه‌های مقعدی ادامه دارد. بطور معمول، ۳ ماهیچه (پد) مقعدی وجود دارند: ۲ عدد در سمت راست و ۱ عدد در سمت چپ کانال مقعدی. ماهیچه‌ی مقعد با رگه‌ها و شریان‌ها پر شده و با مخاط پوشش داده می‌شوند و مانند لایه‌های انعطاف پذیری عمل می‌کنند که کانال مقعد را می‌بندند.
این لایه‌ها توسط رباط‌های مقعدی که به دیواره عضلانی سوراخ مقعد متصل هستند پشتیبانی می‌شود. بطور معمول این لایه‌ها در جای خود قرار دارند، اما اگر رباط‌های مقعدی، ضعیف یا رگه‌های مقعد متورم شوند، به واریس تبدیل شده و ممکن است به بواسیر تبدیل گردند. بواسیر چندین علت دارد و بروز آن در زنان و مردان رایج است.

علل بواسیر چیست؟
بواسیر احتمالا به علت شل شدن رباط‌هایی است که ماهیچه‌های مقعد را در جای خود نگاه می‌دارد و باعث می‌شود لایه‌های مقعد به سمت کانال مقعد کشیده شود. بواسیر ممکن است به ندرت در اوایل نوجوانی رخ بدهد.

بارداری: با توجه به فشار ناشی به ورید‌های لگن توسط جنین، رگ‌های مقعدی پراکنده شده و مستعد ابتلا به پرولاپس و همچنین ترومبوز می‌شوند.
از طرف دیگر با بالا رفتن سن افراد، به علت کشش و شل شدن رباط‌ها و بافت‌های لایه مقعدی، بواسیر بروز کرده و به تدریج تبدیل به پرولاپس شده و به پایین کانال مقعدی، کشیده می‌شود.

یبوست: یبوست نیز می‌تواند باعث ایجاد بواسیر شود. زیرا بیماران برای حرکت روده، زور زیادی می‌زنند. این عمل دوباره باعث افزایش فشار در لایه‌های مقعدی شده و باعث تورم و احتمال پرولاپس بیشتری می‌شود.

لیزر هموروئیدکتومی
این روش یک روش کمتر تهاجمی برای درمان بواسیر است، زیرا درد کمتری دارد. اگر درمان چشم با لیزر امکانپذیر است، پس هموروئید را هم می‌توان با آن درمان کرد.

عمل درمان بواسیر با لیزر چگونه است؟

لیزر با عبور یک جریان الکتریکی قوی از طریق لوله‌ای که حاوی چندین گاز است، انجام می‌شود. در این عمل از لیزر دی اکسید کربن (CO۲) استفاده می‌شود. جریان الکتریکی، CO۲ را باردار کرده و باعث می‌شود یک پرتو باریک بی رنگی را تولید کند. به منظور اینکه جراح بتواند این پرتو را ببیند، نوری قرمز به آن اضافه می‌شود. لیزر از طریق عبور از چندین آینه، به ناحیه‌ای میرسد که جراح، در آن مشغول جراحی است.
دلیل استفاده از لیزر CO۲ این است که گاز‌های مختلف، پرتو‌هایی با خواص مختلف تولید می‌کنند. لیزر دو بخش دارد، یک بخش که شامل پرتو‌های باریکی برای برش و یک بخش هم پرتو‌هایی با زوایای گسترده برای تبخیر شدن و بخار است.
در حالت برش، پرتو‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند تا بتوانند بافت‌ها را از هم جدا کنند که بسیار بهتر از قیچی جراحی، کاربرد دارد و پرتو فقط به قسمت کوچکی از بافت نفوذ می‌کند بنابراین بافت‌های زیرین، آسیبی نمی‌بینند.
در حالت تبخیر، پرتو لیزر، به راحتی بواسیر را تبخیر می‌کند و تنها یک زخم کوچک خشک شده را به جای می‌گذارد که این کار با قیچی جراحی امکانپذیر نیست. به همین دلیل، بواسیر را با لیزر درمان می‌کنند تا به بافت‌ها کمتر آسیب برسد و درمان بطور کامل صورت بگیرد.

روش درمان بواسیر با لیزر
عمل لیزر بواسیر به صورت سرپایی انجام می‌شود. در این روش به بیمار داروی آرام بخش داخل وریدی تزریق می‌کنند تا راحت بخوابد و دردی را حس نکند. به همین دلیل می‌توانیم پیچیده‌ترین عوامل خطرزا را با خیال راحت، درمان کنیم. بیمار به پشت می‌خوابد و به راحتی می‌تواند نفس بکشد.
بیمارانی که به پشت می‌خوابند و تنفس خوبی دارند، با تزریق یک ماده موضعی، از ناحیه مقعد بی حس می‌شوند. بطوری که پس از بیداری هیچ دردی را حس نمی‌کنند. بواسیر بزرگ، با استفاده از لیزر برش خورده و خارج می‌شود و به ندرت بخیه می‌خورد.

از آنجایی که پرتو‌های لیزر بسیار کوتاه هستند، هموروئید را می‌توان به خوبی دید. خطر آسیب به ماهیچه‌های کنترل کننده حرکات روده وجود ندارد و به همین دلیل، بیماری وجود ندارد که نتواند مدفوع یا خروج گاز‌های معده خود را بعد از لیزر کنترل کند.
بعد از لیزر هموروئید بزرگ، نوبت به بواسیر کوچک است که با استفاده از لیزر تبخیر می‌شود. این عمل یک زخم کوچک دارد و معمولا بدون درد است و به سرعت بهبود می‌یابد. زمانیکه بخواهیم بواسیر بزرگ را با لیزر تبخیر کنیم، باید از یک باند برای کنترل خونریزی احتمالی استفاده کنیم.

گاهی اوقات بواسیر داخلی و خارجی را با زدن یک پل، از پوست مقعد جدا می‌کنند. در این حالت هموروئید داخلی را با پرتو لیزر تبخیر می‌کنند و هموروئید خارجی را با لیزر برش می‌دهند. این روش قابلیت انعطاف پذیری بیشتری به جراح می‌دهد که سایر روش های درمان روش جراحی این گونه نیست.
همانگونه که گفته شد، این مورد جز روش های درمان بواسیر در کمترین زمان است که با استفاده از یک آرام بخش و بی حسی موضعی در حالیکه بیمار به پشت خوابیده است، انجام می‌گیرد و بسیار راحت‌تر و امن‌تر از حالتی است که بیمار به شکم بخوابد و محدودیت تنفسی داشته باشد.

مقایسه درمان بواسیر با لیزر و جراحی سنتی
زمانی که جراحی لیزر را با روش جراحی سنتی بواسیر مقایسه می‌کنیم، نتایج زیر حاصل می‌شود:
درمان با لیزر تاثیر بیشتری دارد.
آسیب کمتری به بافت می‌رسد.
هموروئید بیشتری را می‌توان خارج کرد.
بخاطر اینکه آسیب به بافت کمتر است، درد نیز کمتر است.
بهبودی سریع حاصل می‌شود.

مراقبت های پس از درمان با لیزر
بیماران به سرعت هشیاری خود را به دست می‌آورند و هیچ حالت تهوع و دردی ندارند، زیرا از بیهوشی موضعی استفاده کرده‌اند. بیمار می‌تواند نزد افراد خانواده و دوستان خود برگردد و به همراه نیاز دارد. زیرا به دلیل مصرف مواد مسکن نمی‌تواند رانندگی کند و در صورت لزوم، بیماران می‌توانند از دارو‌های تجویزی ضد درد در خانه، استفاده کنند. هرگونه ناراحتی معمولا با نشستن در آب گرم برطرف می‌شود.
یک فنجان نمک اپسوم را به آب اضافه کنید تا اثر آرام بخشی داشته باشد. در طول درمان پیشنهاد می‌شود از نرم کننده‌های مدفوع استفاده کنید. اولین حرکت روده به منظور اجابت مزاج، دردناک است و می‌توانید از حمام زیت استفاده کنید و به این صورت است که کاسه‌ای کوچک را درون کاسه توالت قرار دهید. این روش بسیار ارزان است و می‌توانید از هر داروخانه‌ای تهیه کنید.
یک قاشق چایخوری نمک اپسوم را به آب اضافه کرده و ناحیه جراحی را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید یا با یک بطری که حاوی آب گرم است، آن ناحیه را بشوئید. در این روش بهبودی سریع صورت می‌گیرد و بیشتر بیماران به حالت طبیعی خود بر می‌گردند و می‌توانند بعد از ۳ تا ۵ روز به محل کار خود بروند. البته این حالت بستگی به شدت هموروئید شما دارد و در صورت داشتن سوال از دکتر بیماری بواسیر، بیمار می‌تواند پیگیر مشکل خود باشد.

عوارض جانبی
به جز موارد بسیار نادر، بیماری بواسیر برگشت نخواهد کرد؛ بطوری که آمار کمتر از ۱% را نشان می‌دهد. خونریزی پس از درمان بیش از ۱۰ روز به طول نمی‌انجامد و جای نگرانی نیست. بعد از هر نوع جراحی، خونریزی ثانویه نیز می‌تواند رخ دهد که معمولا حدود روز دهم پس از عمل است.
تقریبا در طول یک سال، از ۳۰۰۰ بیمار فقط ۲ نفر نیاز به تزریق خون داشتند و هر دو بطور ناگهانی بهبود یافتند. ناتوانی در دفع ادرار به ندرت رخ می‌دهد، مگر در مردانی که سابقه بیماری پروستات دارند. معمولا در طول یک سال، ممکن است از ۷۵۰ بیمار، فقط ۲ بیمار باشند که به کاتریزاسیون احتیاج داشته باشند.
بیماری وجود ندارد که نتوانسته باشد پس از عمل جراحی با لیزر، مدفوع یا گاز معده خود را کنترل کند و همچنین بیماری نیست که دچار انقباض عضلات رحم شده باشد. عفونت بعد از درمان بواسیر با لیزر، اتفاق نمی‌افتد بنابراین نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارید. لازم به ذکر است هیچ یک از بیمارانی که با این روش درمان شده‌اند، نیاز به عمل مجدد و بستری شدن نداشتند.


[ بازدید : 68 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به درمان آسان بواسیر با لیزر است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]